Ajkai Szó – Lapszemle (2024. október 11.)Egyéb 

Ajkai Szó – Lapszemle (2024. október 11.)

Az Ajkai Szó legfrissebb, 2024. október 11-én megjelent száma számos aktuális ajkai helyi eseményről és közérdekű témáról számol be. Az újság címlapján szereplő cikkek és a belső oldalak is tartalmas olvasnivalót kínálnak.

175 éve emlékezünk nemzeti hőseinkre
A város lakói az aradi vértanúkra emlékeztek az október 6-i városi ünnepségen. Az eseményen az Ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai adtak megható műsort, a városvezetők és a helyi közösség együtt rótták le tiszteletüket a hősök előtt. Az emlékezés keretében a szabadság, a bátorság és az áldozatvállalás fontosságáról is szó esett.

Egészségmegőrzés a fókuszban – Ötödik séta az életért
A város egészségtudatos lakossága nagy számban vett részt az október 5-én megrendezett „Séta az életért” programon, amelynek célja a szűrővizsgálatok fontosságára való figyelemfelhívás volt. Az eseményen Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Schwartz Béla polgármester és dr. Királyné dr. Gősi Erika főigazgató is jelen volt. A séta célja az egészséges életmód népszerűsítése és a rákos megbetegedések megelőzésére irányuló szűrések ösztönzése.

Veszélyben a helyi iparűzési adó
Egyre több aggodalom övezi a helyi iparűzési adó (HIPA) jövőjét, mivel a központi elvonás lehetősége a települések pénzügyi stabilitását is veszélyezteti. Schwartz Béla polgármester és Balassa Péter országgyűlési képviselő is felemelte szavát a tervezett reformokkal kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy a HIPA az önkormányzatok számára létfontosságú bevételi forrás.

Új elnök az Ajka Városi Diáktanács élén
Gábri Barnabás, a Bródy Gimnázium diákja, lett az Ajka Városi Diáktanács új elnöke. Barnabás már programtervvel is készült, amelyben többek között a diákközösség összefogásának erősítése és az iskolai programok bővítése is szerepel. A cikk bemutatja, hogy az új vezető milyen tervekkel szeretné előrevinni a diáktanács munkáját.

Ajka nyitott város marad
Egy publicisztika is helyet kapott a számban, amely Ajka város nyitottságát és befogadó szellemiségét méltatja. A cikk kitér arra, hogy a város lakói nyitottak az új kulturális kezdeményezésekre és támogatják a helyi fejlesztéseket. Mindemellett a kritikai gondolkodás fontosságát is hangsúlyozza, ami hozzájárul a stabil politikai vezetés fenntartásához.

Kirakattárlat Ajkán
A városban idén is megrendezésre került a Kirakattárlat, amely a helyi művészek alkotásait mutatja be a belváros különböző üzleteinek kirakataiban. Az előre jelzett eső miatt a megnyitót ugyan elhalasztották, de az alkotások továbbra is megtekinthetők. A cikk köszönetet mond az üzletek tulajdonosainak a támogatásért.

Közösségi események és hagyományőrzés
Az októberi lapszám kiemelt figyelmet szentel a közösségépítő és hagyományőrző eseményeknek is. A Lila Akác Nyugdíjas Klub szüreti batyus bálján és a Diabétesz Nyugdíjasklub salátanapján is szép számban gyűltek össze a résztvevők, hogy megünnepeljék az együtt töltött időt és az egészségtudatos életmódot.

Az Ajkai Szó október 11-i kiadása számos tájékoztató cikket és tudósítást tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a város közéleti eseményeinek megértéséhez, és bemutatják azokat a jelentős kezdeményezéseket, amelyek Ajka lakóinak mindennapi életét és jövőképét alakítják.

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks